Izvor: RTS, 29.Feb.2024, 00:06

Завршено саслушање председника Војног синдиката; адвокат: Нема никаквог кривичног дела

Саслушање председника Војног синдиката Србије Новице Антића пред Вишим јавним тужилаштвом у Новом Саду завршено је вечерас после 21.00 сат, изјавио је Фонету његов адвокат Синиша Лунић и констатовао да, према оном што му се ставља на терет, нема никаквог кривичног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дела.
Заједно са Новицом Антићем ухапшени су и функционери тог синдиката П. Ј. и Д. Т.
Д. Т. је саслушан, а испитивање П. Ј. је у току, и кад се заврши, судија за претходни поступак донеће одлуку да ли ће бити пуштени на слободу, или ће им се одредити притвор, што захтева Тужилаштво.
Новици Антићу се, како је објаснио адвокат Синиша Лунић, на терет ставља кривично дело проневере, али "тужилаштво за то нема ниједан аргумент".
"Ово је велики атак на Војни синдикат Србије и на слободну мисао", рекао је Лунић.
Он је додао да доказни материјал против Антића фактички не постоји и да је очигледно да је реч о политичком прогону.
Антић је после хапшења у уторак преподне почео штрајк глађу, који и даље траје.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.