Izvor: RTS, 27.Feb.2024, 19:03

Адвокат Наваљног приведен у Москви

Адвокат преминулог руског опозиционог политичара Алексеја Наваљног приведен у Москви, пише "Ројтерс". Дубков је заступао Наваљног и његову мајку која је прошле недеље апеловала на власти у Москви да јој допусти да преузме тело преминулог сина.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Руска полиција привела је Василија Дубкова, адвоката преминулог руског опозиционог политичара Алексеја Наваљног, преноси Ројтерс.

Дубков је заступао Наваљног, а помагао је и његовој мајци Људмили када је прошле недеље апеловала на власти у Москви да јој допусте да преузме тело свог сина.
Вест да је Дубков приведен објавио је руски лист Новаја газета, који се од почетка рата у Украјини издаје у Летонији. 
Наваљни је преминуо 16. фебруара, саопштила је затворска служба региона Јамало-Ненецки, где је Наваљни служио затворску казну.
Наваљни је служио казну затвора од 30 година, између осталог, због, како је наведено у једној од пресуда руског суда, оснивања и финансирања ектремистичке организације и њених активности, а био је познат као оштар критичар Кремља.
Портпаролка руског опозиционара Кира Јармиш потврдила је 24. фебруара да је тело Наваљног предато његовој мајци, али да се за сада не зна да ли ће "власти дозволити да се сахрани на начин који заслужује".
Јармиш је тада саопштила да се у медицинском извештају руских власти наводи да је Наваљни преминуо природном смрћу.
Супруга Јулија Наваљна оптужила је руског председника Владимира Путина за смрт свог супруга и поручила да ће наставити да се бори за слободну Русију.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.