Izvor: RTS, 27.Feb.2024, 09:33

Лајчак са представницима коалиције "Србија против насиља"

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак разговарао је у Бриселу са представницима коалиције "Србија против насиља" о, како је навео, ситуацији у Србији и дијалогу о нормализацији односа Београда и Приштине. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Пажљиво сам саслушао њихову процену ситуације у Србији и обавестио их о дијалогу о нормализацији односа са Косовом. Поздравио сам њихово интересовање, јер је дијалог питање од националног интереса", навео је Мирослав Лајчак на друштвеној мрежи Икс.
У делегацији "Србија против насиља" су Борко Стефановић, Радомир Лазовић, Душко Лопандић и Павле Грбовић, који су, како су пренели медији, дошли у Брисел како би разговарали о наводним изборним неправилностима и тражили међународну истрагу избора у Србији.
Како се наводи у саопштењу Странке слободе и правде, делегација СПН састала се са представницима извршних органа Европске уније, спољнополитичком службом ЕУ и Лајчаком, а разговала је о томе да се у извештају експертске мисије нађу "не само докази о", како тврде, "изборној превари", већ и обавезујуће препоруке које би омогућиле да се организује, како се наводи, "фер и поштен изборни процес".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.