Izvor: RTS, 25.Feb.2024, 20:29

Шеф украјинске обавештајне службе: Наваљни умро природном смрћу

Kирил Буданов, шеф украјинске обавештајне службе каже да је руски опозиционар Алексеј Наваљни преминуо природном смрћу услед тромбозе.
"Можда ћу вас разочарати, али оно што знамо јесте да је заиста умро услед крвног угрушка. И то је мање-више потврђено. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << То знамо", рекао је Буданов на новинарско питање да ли је Главна обавештајна управа знала "на који начин је Наваљни убијен", преноси Унијан.

Истакао је да те информације нису преузете са интернета. Према његовим речима, реч је о природној смрти.
Породица и сарадници Наваљног криве Kремљ за његову смрт што Москва одбацује.
Тело Наваљног предато је његовој мајци, а датум сахране биће накнадно одређен.
Наваљни је преминуо у затвору у петак, 16. фебруара, а Федерална казнено-поправна служба за Јамало-Ненецки округ навела је да се осећао лоше после јутарње шетње и да је изгубио свест, након чега је неуспешно реанимиран.
Наваљни је служио казну затвора од 30 година, између осталог, због, како је наведено у једној од пресуда руског суда, оснивања и финансирања ектремистичке организације и њених активности, а био је познат као оштар критичар Kремља.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.