Izvor: RTS, 25.Feb.2024, 19:58

Потреси у Покрету "Европа сад" – из Председништва искључен министар правде Црне Горе

Министар правде Црне Горе Андреј Миловић искључен је из Покрета "Европа сад" (ПЕС). За новог члана Председништва ПЕС предложен министар енергетике и рударства Саша Мујовић. На седници Председништва констатована и оставка председника Црне Горе Јакова Милатовића >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на место заменика председника Покрета.
Министар правде Црне Горе Андреј Миловић искључен је из Покрета "Европа сад" (ПЕС), а на седници Председништва је констатована и оставка председника Црне Горе Јакова Милатовића на место заменика председника ПЕС.

"Позиција Миловића у Влади Црне Горе биће отворена уочи планиране реконструкције, а у складу са оствареним резултатима у областима владавине права и европских интеграција", саопштено је из ПЕС. 
У саопштењу се наглашава да је за новог члана Председништва ПЕС предложен министар енергетике и рударства Црне Горе Саша Мујовић.
Заменик председника Покрета Европа сад (ПЕС) и председник Црне Горе Јаков Милатовић поднео је јуче оставку на све функције у партији.
Милатовић је у објави на Иксу (Твитеру) објаснио да оставку подноси зато што је досадашњи начин рада ПЕС супротан обећаном и вредностима које је имао на уму приликом његовог стварања.
ПЕС је у реакцији на оставку Милатовића саопштио да је "одавно приметна намера председника Црне Горе да опструира рад 44. Владе Црне Горе и ПЕС, што је кулминирало напуштањем партије".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.