Izvor: RTS, 25.Feb.2024, 14:28

Кфор се повукао испред зграде општине Звечан - остаје у подручју, спроводиће редовне патроле

Кфор је саопштио да више неће бити присутан код зграде општине Звечан јер се ситуација стабилизовала, али да ће остати у тој области и редовно патролирати.
Како су из Кфора навели "ситуација у општини Звечан се стабилизовала, и као резултат тога јединице >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << из Оперативног резервног батаљона неће више бити присутне код зграде општине".
Кфор је у саопштењу прецизирао да ће, "уместо тога, снаге остати у тој области и вршити редовне патроле како би обезбедиле безбедно окружење за све особе које живе у области Звечан".
Додаје се и да Кфор наставља да имплементира свој мандат, базиран на Резолуцији 1244 Савета безбедности УН, а то је да осигура безбедно окружење за све заједнице на КиМ и слободу кретања.
"Кфор је трећи безбедносни одговор, после косовске полиције и мисије Еулекса, са којима сарађујемо блиско", додаје Кфор.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.