Izvor: RTS, 25.Feb.2024, 12:13

Момировић у Абу Дабију: Србија има најатрактивнији режим спољнотрговинских споразума у Европи

Србија је једина земља у Европи која има потписане Споразуме о слободној трговини са Кином, Евроазијском зоном и Турском, Споразум о стабилизацији и придруживању са Европском унијом, као и преференцијални аранжман са САД, Аустралијом, Јапаном и зато је најатрактивнија >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << земља за привлачење страних компанија и инвестиција, изјавио је министар трговине Томислав Момировић на конференцији у Абу Дабију.
Томислав Момировић је говорио на заседању министарске конференције Светске трговинске организације у Абу Дабију, саопштило је Министарство унутрашње и спољне трговине.

Србија је једина земља у Европи која има потписане Споразуме о слободној трговини са Кином, Евроазијском зоном и Турском, Споразум о стабилизацији и придруживању са Европском унијом, као и преференцијални аранжман са САД, Аустралијом, Јапаном и зато је најатрактивнија земља за привлачење страних компанија и инвестиција, изјавио је министар.
"Наш основни циљ је да у 2027. години просечна плата буде 1.400 евра, просечна пензија 650 евра и да наставимо са равномерним регионалним развојем. То можемо урадити само ако наставимо са одговорним и храбрим одлукама које ће допринети расту стандарда грађана и атрактивности наше земље у свету. Наш циљ је да у 2024. години имамо рекордан ниво страних инвестиција већи од 4,5 милијарди евра, а борићемо се да та бројка буде већа од пет милијарди“, рекао је министар Момировић.
Момировић је истакао да због својих грађана Србија мора да избегне рецесију која погађа Западну Европу и настави динамичан економски развој.
"Све предиспозиције за то имамо – квалитетну радну снагу, одличну географску позицију, као и развијену инфраструктуру“, закључио је Момировић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.