Izvor: RTS, 25.Feb.2024, 09:28

Дачић најоштрије осудио изјаву Грлић Радмана, упутиће Хрватској протестну ноту

Министарство спољних послова Србије најоштрије је осудило изјаву хрватског министра спољних послова Гордана Грлић Радмана и упутиће Хрватској протестну ноту.
Хрватски министар спољних послова Гордан Грлић Радман је јуче, гостујући на хрватској >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Н1, изјавио да су једно грађани Србије, а друго Вучић и његова политика која, како је навео, мора да одлучи "на којој ће столици да седи", додајући ''да је неудобно седети на две столице''.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић најоштрије је осудио изјаву хрватског министра.

 "У Хрватској се систематски годинама уназад гради атмосфера мржње према Србији и српском народу. Само један од таквих примера је изјава хрватског министра спољних послова Грлић Радмана, којом напада Србију и председника Александра Вучића", рекао је Дачић.
Истакао је да нико нема право, а понајмање Хрватска, да дели лекције и брутално се меша у унутрашње ствари Србије. 
Србија је, каже Дачић, земља која води суверену и независну спољну политику, која је у интересу искључиво наших грађана и нашег народа.
"Србија и Вучић нису ничији трабанти. Хрватски министар није научио лекције из историје, па заборавља, или би желео да се заборави, да је Хрватска била највернији трабант Аустроугарске и нацистичке Немачке, са Независном Државом Хрватском, која се борила чак и после Хитлеровог самоубиства, све до 15. маја, шест дана после капитулације Немачке. Били су као трабанти већи нацисти од нациста", рекао је Дачић.
Ми смо, истиче Дачић, слуге само Србије и наших грађана.
Председник Вучић навео је јуче да се хрватски министар не само брутално меша у унутрашње ствари Србије, већ "по обичају лаже и вређа српски народ и прети грађанима Србије".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.