Izvor: RTS, 23.Feb.2024, 23:07

Иво Санадер поново на функцији, постао шеф затворске библиотеке

Бивши премијер Иво Санадер постао је шеф затворске библиотеке у затвору Липовица, преноси хрватски портал "Индекс".
Санадер је због узорног понашања и проблема са здрављем пребачен из Реметинца у Липовицу.

"Господин Санадер се већ пар месеци >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << налази у Казнено-поправном дому Липовица. То је полуотворени затворски систем, а сада се налази у битно бољим затворским условима него што је био претходно", казао је Санадеров адвокат Чедо Продановић.
У Липовици казну служи 80-ак затвореника, који су смештени у собама које су у просеку површине 20 квадрата. Санадер своју собу дели с цимером. Као и други затвореници, има сталну медицинску негу. 
Продановић: Санадер није клонуо духом "То је у бити затвор који није затвор. Преко дана се они слободно шећу по том комплексу, попију каву, приме посјете. То је неки затвор по мјери човјека", објаснио је Продановић. Затвор у Липовици има теретану и библиотеку, а затвореници сами кувају под надзором професионалног кувара. 
"Ја сам био код њега једном. Тад још то није радио, али очито је да је тамо задужен да води бригу о културном уздизању затвореника", истакнуо је Продановић.
Додао је како Санадер није клонуо духом иако је иза решетака провео готово десет година. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.