Izvor: RTS, 23.Feb.2024, 13:36

Оптужница против шесторице због тешког убиства у Младеновцу

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против шесторице окривљених да су 28. августа 2023. године у једном угоститељском локалу у Младеновцу при безобзирном насилничком понашању убили Д.А. и то након несугласица око наручивања песама од музичара. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Оптужницом, која је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, окривљенима М. П., Б.П., М.Ј. и Д.С. на терет се ставља кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву, док се М.С. и С.С. терете за кривично дело учествовање у тучи, наводи се у саопштењу тог тужилаштва.
Тужилаштво је предложило суду да М.П., Б.П., М.Ј. и Д.С. продужи притвор да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду, а Б.П. и због опасности од бекства.
У односу на окривљеног М.Ј. тужилаштво је суду предложило да му изрекне мере безбедности Обавезно прихијатријско лечење и чување у здравственој установи, имајући у виду да из налаза и мишљења вештака о његовом душевном здрављу произлази да болује од душевних болести.
Постоји оправдана сумња да је М.П. 28. августа 2023. године око 23.30 часова, седећи за столом до музике са осталим окривљенима у једном угоститељском објекту у Младеновцу, најпре ушао у расправу са Д.А. јер му у више наврата није дозвољено да наручи песму од музичара. Д.А. је седео за другим столом у друштву сина и братанца.
Иако су и отац и син покушали у више наврата да се смире ситуацију, убрзо је дошло до физичког нападача на Д.А, којег су тукли песницама, ногама, пивским флашама, услед чега је он пао на под, а окривљени су наставили да му задају ударце.
Када је његов син В.А. дошао да помогне оцу, осумњичени су и њему задали више удараца, услед којих је задобио лаке телесне повреде.
Д.А. је преминуо на лицу места, осумњичени су напустили локал.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.