Izvor: RTS, 21.Feb.2024, 18:21

Несторовић: Нисмо напустили покрет који смо основали

Посланици листе "Ми - Глас из народа" Бранимир Несторовић и Александар Павић саопштили су да је тачно да су у уторак напустили састанак оснивача тог удружења грађана, али не и покрет, како је претходно саопштио део оснивача те организације, јер покрет тек треба да >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се региструје по Закону о политичким странкама. Несторовић је на мрежи X да нису напустили покрет који су основали.
Бранимир Несторовић је на свом налогу демантовао да су он и Александар Павић напустили покрет Ми Глас из народа. 

Несторовић и Павић су у саопштењу навели да је напуштању састанка у Панчеву претходила "изузетно непријатна и неприхватљива дешавања која су довела до тог расплета", као и да је у саопштењу дела оснивача изнета непотпуна слика дешавања на састанку у Панчеву, а да брзина његовог објављивања наводи на сумњу у праве мотиве.
У саопштењу Несторовића и Павића наводи се да је у петак, 16. фебруара, после организационог скупа у Панчеву, Драган Станојевић покушао да испровоцира Павића тако што му је претио физичким насиљем на јавном месту и лично га увредио.
Станојевићева претња физичким насиљем само је потврда да ту нечега има и да постоји опасност да интегритет покрета буде доведен у питање, указали су Несторовић и Павић и додали да је на састанку у уторак Павић отворио састанак тако што је осталима изнео детаље неуспеле Станојевићеве провокације у Панчеву, уз став да он више не може да сарађује са неким као што је Станојевић ни по једном основу.
Како се даље објашњава, Несторовић се сложио са Павићем и изнео још неке детаље из разговора са њиховом "ускоро бившом књиговодственом фирмом, као и још неке негативне оцене Станојевићевог деловања" и навео да нова странка под називом Покрет Ми - Глас из народа треба да има председничко устројство и да он треба да има председничка овлашћења јер је понео несразмеран терет као носилац листе и њено је најпрепознатљивије лице, преноси лист Данас.
У том ставу га је, како тврде, подржао Павић, заједно са Синишом Љепојевићем, али остала четири оснивача су гласала против става Несторовића, што је, уз неадекватну реакцију осталих оснивача на неуспелу провокацију Станојевића, довело до одлуке Несторовића и Павића да напусте састанак, али не и покрет, као што је наведено у саопштењу "оних који очигледно покушавају да га присвоје".
"Покрет тек треба да се региструје по закону о политичким странкама, тако да он формално тренутно не постоји", указали су Несторовић и Павић и навели да су сматрали да руководећи орган треба да се прошири за бар још троје квалитетних људи и противлили се лажном и неадекватном представљању, уз напомену да се Станојевић представљао као "политолог", иако не поседује такву диплому.
Несторовић и Павић су додали и да су били изузетно незадовољни недовољном одговорношћу Бранка Павловића у избору Александра Јерковића као носиоца листе за Београд и последица које је тај катастрофални избор имао по њихову изборну листу и репутацију.

Они тврде да је Павловић почео да уноси нездраву атмосферу у организацију, са даљим покушајима кадрирања на своју руку и кварења односа са неким од кључних људи, као и истурањем личности повезане са западним НВО. Јасно је да током кратке изборне кампање, листа Ми - Глас из народа не би могла да пређе цензус да носилац листе није био Несторовић, који је и даље потписник споразума групе грађана о изласку на изборе, заједно са Павићем и још неколико посланика, наводи се у саопштењу и додаје да ће о даљим формалним и практичним корацима ускоро обавестити јавност.
Према подацима Агенције за привредне регистре, организација "Ми - Глас из народа" регистрована је као удружење грађана, основано 1. септембра 2023. године. Област остваривања циљева "Ми - Глас из народа" је "политичка, привредна, друштвена и културна". Као правни заступник у АПР је уписан Драган Станојевић из Прибоја, а седиште удружења је у Улици Лепосаве Вујошевић на Чукарици.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.