Izvor: RTS, 21.Feb.2024, 14:41

Брнабић: Влада спремна на сарадњу са ОДИХР-ом, међународна истрага губљење суверенитета

Предсeдница Владе Ана Брнабић изјавила је да је Влада апсолутно спремна да настави квалитетну и конструктивну сарадњу са мисијом ОДИХР-а, али и да нађе начин да испуни њихове препоруке. Истиче, међутим, да би међународна истрага избора била директно кршење суверенитета >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србије.
Ана Брнабић, новинарима у Деспотовцу, рекла је да међународну истрагу избора не би дозволила нити једна земља, зато што би то представљало, тврди, губљење сувернитета.

"То значи да немате сопствене институције, већ да странци могу да дођу у вашу земљу и испитују грађане. То је једнако окупацији, то је губљење суверенита", указала је Брнабићева.
Нагласила је да Србија има одличну сарадњу са међународним партерима и да ће је наставити, као и да ће дати све од себе да имплементира све препорукле ОДИХР-а, указавши да има и препорука против којих је и опозиција.
"Присуство посматрача уобичајена пракса" Премијерка је истакла, ипак, да јој никада неће бити јасно зашто опозиција "жели да гази суверенитет своје земље".
На питање да ли је присуство међународних посматрача током изборног процеса значило кршење суверенитета Србије, Брнабићeва је навела да је реч о уобичајеној пракси у свакој демократској земљи.
"Наша делегација је отишла у Азербејџан да посматра изборе, они су тамо позвани", напоменула је премијерка.   
"Опозиција се сама позвала у Брисел" Премијерка je изјавила и да није видела да је опозиција добила позив од Европске комисије, већ да се сама позвалa да иде на разговор у Брисел, оценивши да је прешла од захтева за гажењем суверенитета своје земље – до тога да моли да се то учини.
Истакла је да су представници опозиције излобирали како ће да буде написана резолуција Европског парламента и да се тиме још и поносе.
Премијерка је претходно уручила донацију ИТ опреме истуреном одељењу ОШ "Деспот Стефан Велики" у селу Ломница код Деспотовца.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.