Izvor: RTS, 21.Feb.2024, 08:53

Брајан Волш осуђен због превара са уметнинама

Брајан Волш, оптужен за убиство своје супруге Ане, Американке српског порекла, осуђен је на 37 месеци затвора у другом предмету, који се односи на преваре са уметнинама.
Четрдесетосмогодишњи Брајан Волш је 2021. године признао кривицу за продају >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << две фалсификоване слике Ендија Ворхола у међународној шеми уметничких превара.

Судија савезног суда у Бостону осудио је Волша на 37 месеци затвора.
Случај убиства супруге Брајан Волш, у другом предмету, званично је 18. јануара прошле године оптужен за убиство своје супруге Ане, Београђанке која је нестала у Масачусетсу. Тужиоци га терете да је раскомадао тело супруге и да га се решио, а у притвору је без могућности кауције.
Волш је, наводно дан након њеног нестанка, извршио бројне Гугл претраге на ај-педу свог сина које су се бавиле одбацивањем тела.
Ана је нестала 1. јануара рано ујутру када је требало да оде на бостонски аеродром "Логан" и одатле отпутује у Вашингтон због посла. 
Полиција је трагала за њом више од недељу дана, иако је њен муж у почетку рекао да није виђена од Нове године. 
Ана Волш, девојачко презиме Љубичић, рођена је и одрасла у Београду, а 2005. је отишла у Сједињене Америчке Државе.
Са Брајаном je имала троје деце од две до шест година. Бригу о њима тренутно воде социјалне службе, а Анини пријатељи покушавају да добију дозволу да се деца пребаце у кућу једног од пријатеља.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.