Izvor: RTS, 20.Feb.2024, 15:47

Више јавно тужилаштво наложило полицији да утврди околности инцидента у вези са авионом на лету "Ер Србије"

Више јавно тужилаштво у Београду упутило Управи криминалистичке полиције захтев за прикупљање потребних обавештења поводом догађаја на лету "Ер Србије" из Београда за Диселдорф, када је авион у власништву грчке компаније "Маратон ерлајнс" изашао са полетно-слетне >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << стазе на београдском аеродрому "Никола Тесла".
Више јавно тужилаштво у Београду упутило је Управи криминалистичке полиције захтев за прикупљање потребних обавештења поводом догађаја када је авион у власништву компаније "Маратон ерлајнс" на лету "Ер Србије" ЈУ 324 из Београда ка Диселдорфу у фази прелета изашао са полетно-слетне стазе и ударио у антене/светла, након чега је принудно слетео на аеродром Никола Тесла, потврђено је РТС-у.
 
Полицији је наложено да утврди шта се критичном приликом догодило, као и да се идентификује евентуално одговорно лице.
Посебно је потребно да се провери на који је начин дошло до критичног догађаја, односно до оштећења авиона, да ли је у било ком трнуетку лета била угрожена безбедност путника и посаде, као и да се обаве разговори са запосленима у "СМАТС" Контроли лета, са пилотом и посадом авиона.
Потребно је да се утврди да ли је пилот имао налог или упозорење из Контроле лета да иде на писту Д6 или Д5, као и да се утврди да ли је пилот поступио по налогу – упозорењу, као и све друге околности у вези са овим догађајем, саопштено је из тужилаштва. 
Подсетимо, истрагу о авиону "Маратон ерлајнса" на лету "Ер Србије" води и Центар за истраживање несрећа у саобраћају (ЦИНС), незванично сазнаје РТС.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.