Izvor: RTS, 20.Feb.2024, 15:29

Боцан-Харченко: Русија подржава иницијативу да се питање КиМ врати пред СБ УН

Амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко поручио је да Русија подржава иницијативу да се решавање питања КиМ врати пред Савет безбедности Уједињених нација. Подсетио је да је Москва, као стална чланица подржала недавни захтев Србије да се одржи ванредна >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << седница СБ УН. Нагласио је да је Русија свесна напада на Београд због одбијања да уведе санкције Москви и поштује.
Амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Боцан-Харченко поручио је да Русија подржава иницијативу да се решавање питања Косова и Метохије врати пред Савет безбедности Уједињених нација.

"Русија као стална чланица СБ УН је одмах, и без икаквих размишљања, подржала иницијативу за одржавање ванредне седници СБ о Косову и циљ да се питање Косова врати у СБ УН", рекао је Боцан-Харченко током свог поздравног говора на пријему у амбасади поводом обележавања руског државног празника Дана браниоца Отаџбине. 
"Овај датум обухвата сву славну историју Русије, тешку, али херојску, сачињену од победа. Обухвата нашу традиције, наше вредности и нашу будућност. Ми смо уверени да смо у праву и верујемо у нашу будућност. Ми поштујемо наше војнике који су на бојишту и са ризиком по свој живот бране нашу безбедност, безбедност Руса наше вредности и безбедност наше  државе", навео је руски амбасадор у Београду. 
Нагласио је да је Русија свесна напада и притисака Запада да Србија уведе санкције Русији и да поштује одлуку Београда да их не уведе.
Дан бранилаца отаџбине један је од највећих руских празника, а под тим именом слави се од 1993. За време Совјетског Савеза био је то Дан Црвене армије и флоте.
Званични Дан Црвене армије, 23. фебруар 1918. године, означава дан првог масовног регрутовања у Црвену армију у Лењинграду и Москви и прву борбену акцију против окупационе армије Немачког царства.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.