Izvor: RTS, 19.Feb.2024, 22:12

Брнабић: Влада спремна да подржи иницијативе за бољи положај уметника

Председница Владе Србије Ана Брнабић изразила је у одвојеним разговорима са делегацијама Беогадске филхармоније и Српског народног позоришта спремност да Влада подржи иницијативе које ће допринети бољем положају уметника и запослених, као и унапређењу културног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << живота у Србији.
Из кабинета премијерке саопштено је да је било речи о томе да би на предстојећој седници Владе требало да буде формирана Радна група Министарства културе, која ће имати задатак израду плана и стратегије за системско повећање зарада свих запослених у институцијама културе у Републици Србији.
Брнабићева је истакла значај сектора културе и улогу Владе у подршци уметницима и институцијама културе. 
Договорено је да се састанци у овом формату наставе у наредном периоду, већ наредне недеље, како би се успоставио редован дијалог посредством којег би се брзо и ефикасно решавала сва отворена питања. 
Премијерка је истакла да су врата Владе Србије увек отворена и да ће се наставити сарадњу и редовне састанке како би се пронашла најбоља решења за унапређење сектора културе и подршку уметницима у Србији.
Музичари Београдске филгармоније и СНП-а су раније прочитали отворена писма публици у којима су се пожалили на услове рада.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.