Izvor: RTS, 19.Feb.2024, 16:27

Џудисти Црвене Звезде победници турира у Пироту

Протеклог викенда у Пироту је одржан први међународни турнир у џудoу "Победник Пирота". За титулу се надметало више од 350 најмлађих џудиста из 40 клубова и 7 европских земаља.
Када се споје јапанска и пиротска традиција, велики ентузијазам и љубав >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << према спорту, добије се међународни џудо турнир "Пиротски победник". А лауреат првог турнира је џудиста Страхиња Манојловић из Црвене звезде.
"Било је тешко, напорно сам радио да би дошао до овде. Одличан је осећај. Много волим џудо као спорт и тренирам га 9 година”, каже Страхиња Манојловић, победник турнира, а тренер Црвене звезде Давор Колунџић додаје: "Трудимо се да посетимо све и испратимо све наше пријатеље и да подржимо развој џудоа у целој Србији, јер то је од опште користи.”
На "Победнику Пирота" учествовали су најбољи млади џудисти из седам европских земаља, из највећих клубова Србије, Бугарске и Северне Македоније.
"Наша екипа се добро борила и освојила три медаље и пехар. Упознала сам нове пријатеље и утисци су веома позитивни", каже Лоредана Русу из клуба "АЦС Олимпикус" из Румуније.
"Овај турнир је пријатељски и организација је много добра. За нашу децу и за нас је част и задовољство што смо данас у Пироту", каже Емил Велков из бугарске Локомотиве.
За само три године пиротски џудо клуб "Ипон" успео је да се избори за организацију међународног турнира и да заузме значајно место у српском џудоу.
"У протеклог години учествовали смо на преко 30 такмичења, интернационалних и домаћих. Више од 260 медаља су освојили наши џудисти, што је јако добар успех", наводи Марко Ценић из џудо клуба "Ипон" у Пироту.
У генералном пласману турнира "Пиротски победник" најбоља је екипа Црвене звезде, док су домаћи џудисти освојили друго место.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.