Izvor: RTS, 19.Feb.2024, 12:11

Додик са Лукашенком у Минску

Председници Републике Српске и Белорусије Милорад Додик и Александар Лукашенко су се састали у Минску. Лукашенко је спреман да обезбеди помоћ и подршку РС у више сектора. Додик истиче да је добро што председник Белорусије разуме све процесе и да постоји и "разумевање >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и по питању санкција које је увео Запад".
Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је на састанку са председником Републике Српске Милорадом Додиком у Минску да је Белорусија спремна да обезбеди помоћ и подршку Републици Српској. 

"Поздрављам ваше активности овде. Требало би да знате да ако вама нешто одговора у Белорусији у областима технологије, пољопривреде, индустрије или здравства, ми смо увек спремни да вам помогнемо и да вас подржимо", поручио је Лукашенко.
Додик je истакао да је састанак са белоруским председником био изузетан, као и да је захвалан на подршци коју Минск даје Републици Српској. 
"Разговарали смо о привредној сарадњи и настављамо да сарађујемо. Лукашенко разуме све процесе. Никада нећемо заборавити да је био у Београду 1999. године када је бомбардован наш народ", рекао је Додик.
Навео је да постоји разумевање и по питању санкција које је увео Запад.
Председник Републике Српске се састао и са премијером Белорусије Романом Головченком, а у плану је и разговор са председником белоруске Академије наука.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.