Izvor: RTS, 17.Feb.2024, 10:54

Кијев: Од Авдејевке остале само гомиле цигли, војска се повукла уз мање губитке; Русија: Оборени дронови над Брјанском области

Рат у Украјини – 724. дан. Украјинска војска саопштила да је због ескалације оружаних борби у Авдeјевки издато наређење о повлачењу украјинских трупа из југоисточног дела тог града. Из Русије саопштено да је ПВО током ноћи оборила пет беспилотних летелица у ваздушном >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << простору изнад Брјанске области Русије. Володимир Зеленски у Минхену поручио да Украјина нема приступ оружју, због чега јача позиција Владимира Путина.
Рат у Украјини ушао је у 724. дан. Председник Украјине Володимир Зеленски присуствовао је безбедносној конференцији у Минхену. Истакао је да улажу све напоре како би рат окончали што пре, да то буде по фер условима за Украјину и да се обезбеди трајни мир.
Зеленски је потписао безбедносне споразуме са немачким канцеларом Олафом Шолцом и француским председником Емануелом Макроном. Споразумима ће, како је најављено, бити обезбеђена додатна средства за војну помоћ Украјини.
Украјински председник Володимир Зеленски рекао је да украјинска војска покушава да одбрани стратешке руте Авдејевки и да је приоритет Кијева да минимизује губитке.
У Русији је у затвору преминуо критичар Кремља Алексеј Наваљни. Запад упире прст у Москву, сарадници и породица сумњају у званичну верзију о смрти.
Истражни комитет Руске Федерације саопштио је да је након напада Оружаних снага Украјине на Белгород покренут кривични поступак за терористички напад.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.