Izvor: RTS, 17.Feb.2024, 10:22

Лајчак: Нормализација односа Београда и Приштине кључна за напредак Западног Балкана

Специјални изасланик ЕУ Мирослав Лајчак поручио је на Минхенској конференцији о безбедности да је нормализација односа кључна за регионалну стабилност, просперитет, развој и напредак Западног Баллана ка ЕУ. Са председницом Одбора за спољне послове британског >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << парламента Алишом Кернс разговарао је о ситуацији на Западном Балкану и дијалогу између Београда и Приштине.
Мирослав Лајчак је саопштио да је учествовао на панелу у оквиру Минхенске конференције на коме је било речи о будућности Западног Балкана.
"О кључној важности нормализације односа Косова и Србије синоћ сам говорио на панел дискусији о будућности Западног Балкана. Нормализација је кључна за регионалну стабилност, просперитет, развој и напредак ка ЕУ", написао Лајчак на платформи Икс.
Разговори са Алишом Кернс  Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине разговарао је са посланицом и председницом Одбора за спољне послове британског парламента Алишом Кернс о ситуацији на Западном Балкану и дијалогу између Београда и Приштине.
"Имао сам детаљну и добру дискусију са Алишом Кернс о ситуацији на Западном Балкану, посебно о нормализацији дијалога, као и о дешавањима у Босни и Херцеговини. Ценим њену заинтересованост и посвећеност да подржи демократски напредак у региону", навео је Лајчак на платформи Икс.
Лајчак и Кернс састали су се на маргинама Минхенске безбедносне конференције.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.