Izvor: RTS, 16.Feb.2024, 13:08

Вучевић: Курти ствара немогуће услове за опстанак Срба на КиМ

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић каже да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти ствара немогуће услове за опстанак Срба на Косову и Метохији и да наставља да ради на тој агенди. Министар истиче да увођење обавезног војног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << рока није директно повезано са КиМ, већ са одбраном и заштитом државе.
Милош Вучевић је, гостујући на телевизији Прва, оценио да је ситуација на Косову и Метохији врло тешка, истичући да је заблуда да је Аљбин Курти суспендовао одлуку о забрани динара.
"Курти је чак рекао нешто што звучи као ругање - нисам забранио динар, само не смете ништа да купујете, не смете га користити. Врло је креативан у том терору који спроводи над Србима. Он ствара немогуће услове за опстанак Срба на Косову и Метохији", истакао је Вучевић.
Нагласио је да је Куртијева агенда да Срби не могу да опстану на Косову и Метохији и да ће наставити да ради на свом плану.
Много нас муке чека око Косова и Метохије, пре свега за наш народ на Косову и Метохији, истиче Вучевић.
Говорећи о увођењу обавезног војног рока, министар је рекао да то није директно повезано са Косовом и Метохијом, већ са одбраном и заштитом државе.
"Није се неко одлучио да иде у рат, па му сада треба додатна војска. Ми морамо да разумемо шта је оно што нас чека у будућем времену и чињеницу да ми сваке године губимо 60 хиљада људи који су били у резервном саставу Војске Србије зато што испуњавају године живота када излазе из евиденције, дешавају се смртни случајеви, све оно што живот доноси, а добијамо 1.500 нових војника који се јављају на добровољном служењу војног рока", каже Вучевић.
Коментаришући планове у вези са формирањем Покрета за народ и државу, који је најавио председник Александар Вучић, Вучевић је рекао да се очекују разговори са свима који Србију виде као слободну и независну државу.
"Са различитим политичким странкама, групама, појединцима, удружењима грађана. Свима онима који воле пре свега Србију, за које је Србија слободна и независна држава, суверена, која доноси сопствене одлуке, односно одлуке у сопственом интересу, државном, народном и националном, могу и треба да буду део тог покрета, односно да буду део разговора који ће нас водити ка стварању покрета", рекао је Вучевић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.