Izvor: RTS, 15.Feb.2024, 21:35

Воз усмртио једну особу у Нишу

Једна особа je погинула када ју је ударио воз на прузи Матејевац-Сврљиг, између Ниша и Књажевца. Идентитет особе није познат. Настрадала особа се у тренутку несреће налазила на отвореној прузи, на месту где је кретање пешака забрањено, саопштила је Инфраструктура >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << железнице Србије.
Воз који је саобраћао пругом Матејевац-Сврљиг, између Ниша и Књажевца, усмртио је у послеподневним часовима једну особу која се затекла на шинама, саопштила је Инфраструктура железнице Србије.
"Настрадала особа се у тренутку несреће налазила на самом колосеку, на отвореној прузи, где је то забрањено и изузетно опасно по живот", истиче се у саопштењу. 
Из Инфраструктуре железнице Србије такође наводе да је непажљиво, неодговорно и намерно кретање дуж колосека по отвореној прузи забрањено и да најчешће доводи до несрећа и људских жртава. 
"Апелујемо на учеснике у друмском саобраћају и пешаке да буду пажљиви приликом преласка пружних прелаза, посебно током празника када је повећана фреквенција саобраћаја", закључује се у саопштењу Железнице. 
Случај је полицији пријављен око 15.30 сати, а идентитет особе није познат.
Полиција је на лицу места, док је о догађају обавештено Основно јавно тужилаштво у Нишу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.