Izvor: RTS, 15.Feb.2024, 16:39

МУП: М. П. напустио просторије полиције након што му је уручен позив; Заједно: Застрашивање политичких неистомишљеника

Министарство унутрашњих послова саопштило је да је у ПУ Ужице данас доведен М. П. за којим је расписана потрага. Уручен му је позив да се јави ПУ за град Београд првог радног дана, након чега је напустио просторије полицијске управе, саопштава МУП. Заједно: Хитно >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << зауставити политички прогон политичких неистомишљеника.
МУП је саопштио да је у Полицијску управу у Ужицу данас  доведен М. П. (1978) који је претходно заустављен на путу Ужице-Златибор, јер је користио мобилни телефон током вожње.
Приликом контроле, утврђено је да је за њим расписана потрага од стране ПУ за град Београд, због чега је доведен у службене просторије ПУ у Ужицу, где му је уручен позив да се јави ПУ за град Београд првог радног дана, након чега је напустио просторије полицијске управе, наводи се у саопштењу.
Додаје се да му је због коришћења мобилног телефона током вожње написан прекршајни налог.
"Министарство унутрашњих послова апелује на све да не злоупотребљавају полицију у политичке сврхе и износе нетачне информације. Наглашавамо да је М. П. заустављен због коришћења мобилног телефона током вожње и да је доведен у ПУ Ужице јер је за њим расписана потрага, што је процедура која би уследила према било ком грађанину", наведено је у саопштењу МУП-а.
Заједно: Хитно зауставити политички прогон политичких неистомишљеника Реч је, наиме, о Милошу Павловићу, потпредседнику и шефу одборничке групе Народног покрета Србије, а из београдског одбора странке Заједно затражено је “да се хитно заустави политички прогон политичких неистомишљеника режима“.
"Недопустиво је да истакнут члан друштва пред својом породицом, на Дан државности и дан уставности буде ухапшен због протеста против крађе избора.  Павловић је адвокат и јуче је био у суду, доступан органима, зато је ово класично иживљавање режима. Застрашивање политичких неистомишљеника у једној демократској земљи је недопустиво и зато ћемо се против тога Заједно борити“, закључује се у саопштењу.
Листа Србија против насиља раније данас је саопштила да је Павловић ухапшен под изговором да је то „због учешћа на протестима против изборне крађе који су били 24. децембра испред Скупштине града Београда“.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.