Izvor: RTS, 15.Feb.2024, 15:52

Опозиција: Кривична пријава против Мандића због истицања српске заставе

Посланици Демократске партије социјалиста, Социјалдемократа, Хрватске грађанске иницијативе и Демократске уније Албанаца, поднели су Специјалном државном тужилаштву кривичну пријаву против председника Скупштине и лидера Нове српске демократије Андрије Мандића, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << због сумње да је злоупотребио службени положај истицањем заставе Србије у свом кабинету, саопштио је Андрија Николић, посланик ДПС-а.
Андрија Николић је рекао да су позвали Бошњачку странку да потпише кривичну пријаву, што су они одбили.
Навео је да су поднели кривичну пријаву против Андрије Мандића због истицања заставе стране државе, Србије, у свом кабинету у Скупштини.
"Мандић је супротно закону у свом кабинету истакао заставу стране државе, која је уређена Законом о употреби заставе, грба и химне државе Србије, а званице нису били представници државе Србије и тиме унизио Скупштину. Тиме што је истакао заставу која је симбол само једног дијела народа он је извршио кривично дјело дискриминација, противно члану 8. Устава", казао је Николић.
Поручио је да би Мандић требало да буде председник Скупштине свих народа, а не само једног дела.
“Андрија Мандић има политичку улогу да мијења карактер Црне Горе и да то ради са интересом да је испоручи онима које годинама служи и сви се праве да то не виде. Он да је у континуитету производи политичке подјеле у земљу и жели да уведе Црну Гору у “српски свет”. Мислимо да у поступању Мандића има пуно скандалозног и пуно тога у домену кривично-правне одговорности и да ће га тужилаштво саслушати”, казао је Николић.
Раније је из Скупштина Црне Горе саопштено да Мандић у свом кабинету, поред државне заставе, држи и тробојку која је државни симбол Књажевине Црне Горе и Краљевине Црне Горе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.