Izvor: RTS, 15.Feb.2024, 13:23

Честитке председнику Србије поводом Дана државности

Председник Србије Александар Вучић примио је, поводом Дана државности, честитку председника Уједињених Арапских Емирата, шеика Мохамеда бин Заједа ал Нахјана, председнице Словачке Зузане Чапутове, као и председникa Казахстанa Касимa Жомартa Токајевa. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Част ми је и задовољство да поводом Дана државности Републике Србије Вашој екселенцији упутим најискреније честитке и најлепше жеље за добро здравље и срећан живот, а Влади и народу пријатељске Републике Србије желим даљи напредак и просперитет, наводи се у честитки шеика Мохамеда бин Заједа ал Нахјана председнику Србије.
"Примите изразе искреног уважавања и наклоности“, поручио је председник УАЕ, а пренела Служба за сарадњу са медијима председника Србије.
Чапутова: Односи Словачке и Србије наставиће да се развијају Председник Вучић примио је честитку и од председнице Републике Словачке Зузане Чапутове, која је изразила уверење да ће “традиционално пријатељски односи Словачке и Србије наставити да се развијају на добробит грађана“.
"Поред активне политичке и све интензивније економске сарадње, њихову основу чине и јаке културне и међуљудске везе, које углавном представља наша бројна словачка национална мањина, која са поносом чува своје културно богатство", нагласила је Чапутова.
Додала је да "Словачка наставља да подржава Србију у њеним интеграционим напорима да се придружи Европској унији“, те пожелела председнику и свим грађанима Србије “добро здравље, мир, стабилност, просперитет и успешан демократски развој".
Токајев: Положај Србије и даље јача у међународној арени Честитку поводом Дана државности упутио је и председник Републике Казахстан Касим Жомарт Токајев, који је пожелео да "положај Србије и даље јача у међународној арени, на добробит народа Србије".
Председник Токајев је истакао да је сарадња између Казахстана и Србије заснована на традиционалном пријатељству и узајамној подршци, те је изразио наду у скори сусрет са председником Вучићем, како би заједно подигли сарадњу на још виши ниво и "размотрили правце њеног даљег свестраног развоја".
"Користим ову дивну прилику да Вама, господине председниче, пожелим успех у реализацији свих подухвата у вршењу Ваше веома одговорне функције, а пријатељском народу Србије свако добро и просперитет", наводи се у честитки председника Казахстана Касима Жомарта Токајева.
Блинкен: САД цене наше стратешко партнерство са Србијом Честитку поводом Дана државности упутио је и амерички државни секретар Ентони Блинкен.
"Сједињене Америчке Државе цене наше стратешко партнерство са Србијом. Радујемо се јачању наших билатералних веза и неговању стабилније, сигурније и просперитетније будућности српског и америчког народа", истакнуто је у честитки.
Блинкен је навео да су САД посвећене подршци циљу Србије везаном за чланство у Европској унији и да се радују сарадњи са новом владом Србије и својим европским партнерима како би помогли Србији у испуњавању критеријума за приступање у ЕУ.
Херцог: Израел цени снажне билатералне односе са Србијом Председник Вучић примио је честитку и од председника Израела Исака Херцога који је поручио да Израел цени снажне билатералне односе са Републиком Србијом, те да остају посвећени расту и јачању ових веза у годинама које долазе.
"Радујем се сарадњи са Вама како бисмо наставили да градимо интензивно и проактивно партнерство између наших земаља, на обострану корист наших народа. Још једном, на овај дан славља и поноса, са радошћу упућујем најлепше жеље Вама и грађанима Србије", наводи се у честитки председника Херцога.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.