Izvor: RTS, 13.Feb.2024, 18:19

Суђење Беливуковој групи, пуштен снимак настао прислушкивањем осумњичених

Слушањем аудио снимака настављено је суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији припадници се терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање. Од доказа је, између осталог, приказан >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и извештај ДНК вештачења трагова из аутомобила.
У наставку суђења, у судници Специјалног суда пуштен је аудио снимак разговора између оптужених Вељка Беливука, С. С., В. Г. и Н. Ј. од 27.12. 2020. године из куће у Тршићу.
Шта се чује на снимку? Аудио снимак добијен је тајним праћењем и прислушкивањем припадника ове групе.
На њему се чује како хоће да чисте оружје и да треба да купе уље Синол, а чује се и како В. Г. каже да је пре носио пиштољ ЦЗ, а сад носи "Глок".
Такође, Беливук је рекао да треба да покупе ствари из "Мерцедеса ГЛЕ", док у оптужници стоји да су припадници ове групе након убиства Здравка Радојевића узели његове аутомобиле, међу којима је био и тај модел аутомобила.
Потом су причали о ваздушној пушци која, како Н. Ј. објашњава на снимку, може са 50 метара да убије човека ако "гађаш у главу".
Беливук је за говорницом рекао да он не може да препозна чији су гласови на снимку, али тврди да он није причао то што пише у транскрипту.
Додао је да се на снимку чује “само мумлање”, те да се помиње само печење, намештај и ваздушна пушка, што не указује на извршење неког кривичног дела.
Сања Ћериман, бранилац оптужене С. С. и В. Г. тражила је да се овај аудио снимак изузме из доказа јер је, како тврди, прибављен незаконито, односно снимљен је у кући која је у власништву оптужене С. С.
Од доказа су данас прво приказане детаљне путање оптуженог В. Д., а на једној се види како креће из стана у Улици Живка Давидовића до куће у Ритопеку, која је иначе у његовом власништву.
ДНК вештачења трагова у аутомобилима Тужилац је након тих путања истакао да је у аутомобилу којим је управљао В. Д. и који је према путањама углавном ишао до куће у Ритопеку, пронађен ДНК траг убијеног Милана Љепоје.
Од доказа је, између осталог, приказан и извештај ДНК вештачења трагова из аутомобила "мерцедес ГЛЕ", који је према речима сведока-окривљеног Б.Х., припадао убијеном Здравку Радојевићу. То возило су припадници групе узели након његовог убиства. Тужилац је рекао да су у том аутомобилу пронађени биолошки трагови Беливука, и браће Будимир, што како тврди тужилац поткрепљује исказ окривљеног-сарадника Б.Х.
Наредно вештачење, како је навео тужилац, односи се на аутомобил "шкода", а у њему су пронађени ДНК трагови Срђана Лалића коме је аутомобил и одузет, затим и ДНК трагови браће Будимир, Миљковића и Беливука. Тај аутомобил су, како тврди тужилац, користили приликом убиства Александра Глигоријевића. У аутомобилу "форд фијеста", како је истакао тужилац, пронађен је, на четкици и чешљу ДНК траг оптуженог Н. Ј., док је на хируршким рукавицама пронађен ДНК убијеног Милана Љепоје.
Адвокат Дејан Лазаревић је након сваког вештачења затражио од суда да се позову и саслушају вештаци који су то радили.
Љепоју су, према наводима оптужнице, припадници ове групе намамили у ту кућу где су га убили, а потом његово тело самлели у машини и бацили у реку.
Судија је одредила паузу након које ће наставити са извођењем доказа.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.