Izvor: RTS, 12.Feb.2024, 17:06

Преминуо новинар Петар Луковић

Након дуге и тешке болести, преминуо је главни и одговорни уредник "XXZ магазина" и један од најзначајнијих југословенских новинара Петар Луковић, саопштио је УНС.
Новинар Петар Луковић преминуо је после дуге и тешке болести у 73. години у Београду, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << саопштило је Удружење новинара Србије.
Луковић је каријеру започео 1976. као рок критичар у Дуги, а писао је и за часописе Џубокс, Младост, Полет, Недеља и многе друге.
Деведесетих година се окреће политичком новинарству, када је писао за недељник Време, где је једно време био и заменик главног уредника, као и за Нашу борбу.
Од 1996. до 1999. био је идејни творац и главни уредник часописа X Забава, који се бавио рок музиком и поп културом, и био претеча данашњег портала XXZ магазин.
Луковић је радио и за друге медије, попут љубљанске Младине, РТВ Пинк, а био је и главни и одговорни уредник портала "Е-новине".
Од 2017. био је главни и одговорни уредник регионалног портала XXZ магазин.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.