Izvor: RTS, 12.Feb.2024, 12:55

Почео пословни спско-грчки форум, у присуству Вучића и Мицотакиса

Српско-грчки пословни форум почео је у Палати Србија у присуству председника Србије Александра Вучића и председника Владе Грчке Киријакоса Мицотакиса. Отварајући форум председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж је рекао да на скупу присуствује око 360 бизнисмена. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Форум је организовала Привредна комора Србије уз подршку Амбасаде Грчке у Београду а присуствују представници више од 200 компанија, од чега је српских 125 а грчких 76. Пре форума одржан је састанак Вучића и Мицотакиса, након чега су одржали конференцију за новинаре.

У привредној делегацији Грчке преовлађују компаније из енергетике, грађевинарства, прерађивачке индустрије али и некретнина и банкарског сектора.
Предвиђено је да се на пленарној сесији обрате председник Србије Александар Вучић, грчки премијер Киријакос Мицотакис, заменик министра спољних послова Грчке Константинос Фрагојанис и потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали.
На панел сесији која је планирана после пленарног дела више министара у Влади Србије представиће развојне пројекте наше земље.  Прошлогодишња спољнотрговинска размена двају земаља, према подацима Републичког завода за статистику, износила је 792,3 милиона евра.
Увоз је износио 493,3 милиона евра и био је мањи за 2,4 одсто у односу на претходну годину, док је извоз износио 299 милиона евра и био већи за 5,7 одсто него годину дана раније. Србија је лане у робној размени са Грчком забележила дефицит од 194,3 милиона евра а покривеност увоза извозом је износила 60,6 процената.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.