Izvor: RTS, 12.Feb.2024, 11:34

Горану Џонићу потврђена доживотна казна затвора

Петочлано веће Апелационог суда у Нишу, после јавне седнице која је одржана 17. јануара ове године, потврдило је првостепену пресуду Вишег суда у Ниша о доживотном затвору Горану Џонићу из села Моравац код Алексинца, чиме је одбијена жалба његовог браниоца. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Горану Џонићу је изречена доживотна робија због убиства трочлане породице Ђокић из Алексинца, саопштено је из суда.
Утврђено је да их је крајем септембра 2021. године убио из користољубља, а потом и запалио.
Апелациони суд пресуду је преиначио само у делу урачунавања притвора у изречену казну доживотног затвора због, како се наводи у саопштењу, прецизирања времена када окривљени може да поднесе молбу за условни отпуст.
Законом је прописано да осуђени на доживотну казну затвора молбу за условни отпуст могу да поднесу после издржаних 27 година, рачунајући и време проведено у притвору.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.