Izvor: RTS, 12.Feb.2024, 10:15

Састанак пољопривредника са ресорном министарком

Састанак представника десет удружења пољопривредних произвођача из Србије и ресорне министарке Јелене Танасковић одржава се у Влади Србије.
Како је раније саопштено, пољопривредници су упутили захтев за овај састанак како би размотрили >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << захтеве које су раније изнели и разговарали о потенцијалним решењима актуелних проблема са којима се сусрећу уочи пролећне сетве.
Предложене теме састанка су дуговања пољопривредника према Фонду за пензионо и инвалидско осигурање (ПИО), проблеми око уписа парцела у е-Аграр, решења о пасивном статусу регистрованих пољопривредних газдинстава, увођење кредитне линије за пољопривредне кредите са један одсто камате и појединости исплате другог дела субвенције по хектару која се издаје кроз сертификовано семе и друго.
Састанку присуствују по два представника удружења "Новосељански паори", Удружења одгајивача говеда расе Лимузин, Удружења пољопривредних произвођача Суботице, Иницијативе за опстанак пољопривредника Србије, затим Савеза Баната, удружења "Шумадија и поморавље", као и "Доловачки паори", Удружења пољопривредника Арадац, Удружења "Стиг" Пожаревац и Удружења за спас и опстанак сточара западне Србије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.