Izvor: RTS, 11.Feb.2024, 12:29

Велика нафтна мрља у водама Кариба, угрожене нетакнуте плаже Тринидада и Тобага

Због велике количине нафте која се излила са брода "Галфстрим", Тринидад и Тобаго разматрају да прогласе ванредну ситуацију.
"Галфстгрим" се у среду насукао и преврнуо код обала те карипске државе.

Високи званичник Тринидада и Тобага Фарли >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Огустин рекао је да би влада могла да означи несрећу као катастрофу, највишег трећег степена, преноси Би-Би-Си.
Око 1.000 волонтера придружило се надлежнима у чишћењу нафте, док рониоци покушавају да изолују цурење са брода.
Услед изливања нафте угрожено је најмање 15 километара југозападне обале Тобага, укључујући и неке од његових нетакнутих плажа.
Изливање је тренутно другог нивоа, што значи да Канцеларија за приправност и управљање катастрофама верује да се земља трнутно може носити сама с тим акцидентом.
Национална ванредна ситуација се проглашава када се истроше локални ресурси и када је потребна међународна помоћ.
Како наглашава британски јавни сервис, инцидент се догодио само неколико дана пре карневалских прослава у Тринидаду и Тобагу, који су важан извор прихода за економију острвске државе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.