Izvor: RTS, 11.Feb.2024, 11:37

Песков: Карлсон сам предложио интервју са Путином

Портпарол Кремља Дмитриј Песков каже да је амерички новинар Такер Карлсон сам предложио да уради интервју са Владимиром Путином и да је руски председник на то прилично брзо пристао.
Дмитриј Пексов је навео да је Такер Карлсон лично контактирао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Кремљ и предложио интервју са Путином.

"Прегледали смо његове материјале, погледали његову публику, погледали колико уравнотежено покрива одређена питања и дошли смо до закључка да препоручимо председнику да дâ интервју", рекао је Песков за ТВ Русија 1.
Песков је рекао да је Карлсон предвидео да ће се подићи прашина око интервјуа са Путином, али да је интервју самом новинару повећао популарност, пренеле су РИА Новости.
"И сада му је, колико разумем, тешко. С друге стране, као прилично паметан човек, мислим да је предвидео да ће узбуркати емоције", рекао је Песков.
Оценио је да Запад постаје све непредвидивији, додајући да је Кремљ био забринут да ће и пре почетка интервјуа са Путином доћи до "прогона" Карлсона, што се, како каже, и десило.
Амерички новинар Такер Карлсон објавио је интервју са Путином на свом сајту, као и на друштвеној мрежи Икс (Твитер) и Јутјубу.
То је први интервју Путина за неки западни медиј од напада Русије на Украјину у фебруару 2022. године. Посета Карслона Русији и интервју са Путином наишла је на критике великог броја западних медија и појединих политичара и пре него што је интервју објављен.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.