Izvor: RTS, 09.Feb.2024, 13:12

Трамп освојио Неваду и приближио се републиканској председничкој номинацији

Доналд Трамп победио je на унутарстраначким изборима у Невади и приближио се републиканској кандидатури на председничким изборима у новембру.
Победом у Невади, Доналд Трамп се приближио могућности да у новембру буде кандидат републиканаца на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << председничким изборима.
Фаворит у трци Трамп био је једини са листе јаких кандидата који се такмичио у републиканском кокусу Неваде.
Ники Хејли, Трампов ривал у трци за председничку кандидатуру, није учествовала на изборима у републиканском кокусу, већ на предизборима у уторак, када је поражена пошто је освојила мање гласова од опције "ниједан од понуђених кандидата".
Наиме, у Невади су одржана два одвојена гласања, у републиканском кокусу и на предизборима, због спора између Републиканске партије Неваде и законодавног тела те државе који је под контролом демократа.
Трамп је до сада победио на такмичењима у три државе – Невади, Ајови и Њу Хемпширу, као и у посланичком клубу републиканаца на Америчким Девичанским Острвима.
Да би званично добио номинацију Републиканске странке за предстојеће председничке изборе, потребно је да прикупи 1.215 делегата, што би, како пише АП, могао да достигне већ у марту.
Бивши председник САД очекује да ће освојити велики број делегата током избора на такозвани Суперуторак, 5. марта.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.