Izvor: RTS, 04.Feb.2024, 19:15

Нови ДСС усвојио декларацију о КиМ: Косовска политика доживела крах, прогласити окупацију дела територије

Србија мора да прогласи окупацију дела државне територије док сви релевантни међународни чиниоци не буду уважавали важећу и правно обавезујућу Резолуцију 1244, поручио је Нови ДСС у Декларацији о Косову и Метохији и косовској политици председника и Владе. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Главни одбор Нове Демократске странке Србије усвојио је на данашњој седници Декларацију о Косову и Метохији и косовској политици председника и Владе Србије, саопштила је странка.

"Косовска политика која се води од 2008. године и која је интензивирана доласком Српске напредне странке и Александра Вучића на власт доживела је потпуни слом и неизбежно води ка признању сецесије јужне српске покрајине", оцењује Нови ДСС.
У декларацији се наводи да су француско-немачки споразум и његов анекс апсолутно и недвосмислено противуставног и антидржавног карактера.
"Прихватање наведених споразума од стране српских званичника и државних функционера повлачи за собом не само историјску и политичку, већ и кривичноправну одговорност", пише у Декларацији.
Нови ДСС сматра да, имајући у виду флагрантно и континуирано кршење Резолуције 1244 Савета безбедности УН, "Србија мора да прогласи окупацију дела државне територије док сви релевантни међународни чиниоци не буду уважавали важећу и правно обавезујућу Резолуцију 1244, којом се штити територијална целовитост Србије и предвиђа повратак српских снага безбедности у јужну српску покрајину".
Чином проглашења окупације јасно ће бити стављено до знања свим субјектима међународних односа да Србија никада неће престати са борбом за очување своје територијалне целовитости, поручује Нови ДСС у Декларацији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.