Izvor: RTS, 30.Jan.2024, 13:48

После два случаја тровања, радници "Магне" поново у производној хали

Уласком треће смене у производну халу, алексиначка "Магна" синоћ је поново почела са радом после затварања погона због тровања радника.
Забрана обављања делатности у фабрици за производњу пресвлака за аутомобилска седишта "Магна" је престала, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << незванично сазнаје РТС.
Фабрика је синоћ поново почела са радом, након што је била затворена због тровања радника.
У Основном јавном тужилаштву у Алексинцу кажу да се узрок тровања и околности још утврђују и да још није дефинисано кривично дело и учиниоци, као и да се и даље прикупљају обавештења од радника и руководства фабрике и чекају резултати неких анализа.
У два инцидента – најпре 17, а затим поново у ноћи између 18. и 19. јануара, у погону "Магне" отровало се више од 160 радника.
Оба пута укључене су надлежне инспекције и институције и обављени прегледи, надзори, мерења и испитивања ваздуха.
Руководство "Магне" се тим поводом није оглашавало.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.