Izvor: RTS, 24.Jan.2024, 11:58

Срушио се руски транспортни авион са украјинским заробљеницима

Руски војни транспортни авион Ил-76 са 74 особе срушио се у Белгородској области. Према наводима РИА Новости, у летелици је било 65 украјинских војника одређених за размену заробљеника. Извори "Гардијана" у украјинском генералштабу кажу да су њене оружане снаге обориле >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << летелицу.
У саопштењу се наводи да је у авиону поред 65 заробљених војника Оружаних снага Украјине, било и шест чланова посаде и три особе у пратњи заробљеника, наводи се у саопштењу, преносе РИА Новости.

Шеф Белгородске области Вјачеслав Гладков рекао је да нема преживелих.
На видео-снимку канала База, канал повезан са руским безбедносним службама, објавио на Телеграму снимак авиона који пада и експлодира у огромној ватреној кугли.
Извори Гардијана у украјинском генералштабу кажу да су њене оружане снаге обориле иљушин-76 који се срушио у Белгороду.

Према наводима Украинскаје правде, цитирајући изворе из војске, авион је превозио ракете за ПВО систем С-300 који је, како се тврди, коришћене у у јучерашњим нападима на Харков.
Ил-76 је војно-транспортни авион дизајниран за преношење трупа, терета, војне опреме и наоружања. Може да превезе до 90 путника.
Белгородска област, која се граничи са Украјином, била је изложена честим ваздушним ударима последњих месеци, укључујући и децембарски ракетни напад у којем је погинуло 25 људи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.