Izvor: RTS, 22.Jan.2024, 18:38

Белгрејд ерпорт о одлагању летова: Сваки аеродром је систем који мора да функционише координисано

Управа Аеродрома "Никола Тесла" огласила се поводом јучерашњег пропуста у контроли тока путника, због чега су настала вишечасовна одлагања полетања са београдског аеродрома. Навели су да је сваки аеродром међусобно зависан систем у оквиру кога послују различити >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << субјекти који морају да функционишу на координисан начин ради очувања безбедности. Путницима су се извинили због непријатности и захвалили свим надлежним службама на координацији и сарадњи да се саобраћај нормализује у најкраћем могућем року.
Компанија "Белгрејд ерпорт" (Belgrade Airport) саопштила је да је брзом реакцијом надлежних служби Министарства унутрашњих послова, у координацији са аеродромским службама и осталим чиниоцима у авио-саобраћају, ред летења је у највећој мери нормализован синоћ око 21.15, а од јутрос се саобраћај одвија регуларно.
"Kомпанија ‘Белгрejд eрпорт’ је јуче у поподневним часовима одмах реаговала са информацијама о дешавању на терминалу, и редовно ажурирала комуникацију у складу са развојем ситуације, уз извињење због настале грешке у обавезном току путника", наводи се у саопштењу достављеном РТС-у.
Додају да се још једном извињавају на непријатностима, и захваљују путницима, авио-компанијама, МУП-у и свим надлежним службама на координацији и сарадњи да се саобраћај нормализује у најкраћем могућем року.
"Сваки аеродром је међусобно зависан систем у оквиру кога послују различити субјекти (запослени на аеродрому, авио-компаније, државни
органи попут контроле лета, граничне полиције итд.). Сви они чине велику аеродромску заједницу и овај комплексан систем у сваком тренутку мора да функционише на координисан начин у циљу очувања безбедности, као и адекватног искуства путника", наводе из компаније.
Поручују да ће "Белгрејд ерпорт" наставити да сарађује са надлежним министарством, регулатором и даваоцем концесије ради одређивања и спровођења евентуалних корективних мера услед пропуста од 21. јануара, како би се ситуације које могу да утичу на кашњење летова и потенцијално незадовољство путника свеле на минимум.
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић раније је изјавио да је оператер Аеродрома "Никола Тесла", француска компанија "Венси", одговоран за јучерашње проблеме у раду, због чега су три лета отказана, а 17 одложено, изразивши очекивање да ће се та компанија извинити путницима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.