Izvor: RTS, 22.Jan.2024, 06:49

Зеленски: У једном дану гађано девет области; Повећан опрез у Лењинградској области због напада украјинских дронова

Рат у Украјини – 698. дан. Русија позвала међународну заједницу да осуди напад на пијацу у Доњецку, у којем је погинуло 25 особа, а за који тврде да су га извршиле украјинске снаге. Председник Украјине Володимир Зеленски навео је да су руске снаге у једном дану гађале >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << девет области. У Лењинградској области на снази највиши степен узбуне због напада украјинских дронова на кључну инфраструктуру.
Рат у Украјини ушао је у 698. дан. У гранатирању пијаце у Доњецку погинуло је 25 особа, а најмање 20 их је повређено, саопштиле су јуче локалне власти. Москва тврди да су напад извршиле украјинске снаге.
Руско министарство спољних послова осудило је напад и позвало међународну заједницу да учини исто.
Председник Украјине Володимир Зеленски је у редовном вечерњем обраћању рекао да су руске снаге само у једном дану гађале девет области у Украјини.
Истакао је да су погођена села у Черниговској, Сумској, Николајевској, Кировградској и Доњецкој области.
У Лењинградској области у Русији је у кључним инфраструктурним објектима проглашен највиши степен узбуне због напада, који су, како тврде, дроновима извршиле украјинске снаге, на складиште горива у околини Санкт Петербурга.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.