Izvor: RTS, 21.Jan.2024, 07:05

Бела кућа: Украјина ће бити поражена уколико јој не пружимо нови пакет помоћи; Лукашенко: Путин ми је дао нуклеарне ракете

Рат у Украјини – 697. дан. Међународна агенција за атомску енергију наводи у свом извештају да су руске снаге поново минирале нуклеарну електрану у Запорожју. Володимир Зеленски позвао је Донлада Трампа у Кијев да "заустави рат за 24 сата, као што је пре неки дан обећао". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Председник Белорусије Александар Лукашенко каже да је Москва испоручила Минску тактичке нукеларне ракете "искандер".
Министарство одбране Велике Британије саопштило је у свом редовном извештају да су украјинске снаге и даље присутне на левој обали реке Дњепар и да је настављају да одбијају руске трупе упркос "логистичким забринутостима".
Руске снаге поново су минирале запорошку нуклеарну електрану дуж њеног периметра, наводи се у најновијем извештају Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА). Како се наводи, мине које су уклоњене новембра прошле године, сада су поново на свом месту.
Украјински председник Володимир Зеленски позвао је бившег америчког председника Доналда Трампа да посети Кијев, али под условом да "заустави рат са Русијом у року од 24 сата, као што је пре неки дан обећао".
Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је да је Москва о свом трошку испоручила Минску тактичке нуклеарне ракете комплекса "искандер".
Званичници Беле куће упозорили су чланове америчког Конгреса да ће Украјина бити поражена за неколико недеља или месеци уколико Вашингтон не пружи Кијеву нови пакет војне помоћи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.