Izvor: RTS, 20.Jan.2024, 08:15

На појединим деоницама има расквашеног снега; прилази зимским центрима проходни

Путари су спремно дочекали снег, а стање на путевима је уредно, каже Зоран Стојисављевић из "Путева Србије". Прилази зимским туристичким центрима проходни.
Путеви у Србији су уредно сређени и очишћени, а саобраћај се одвија редовно и нормално, рекао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је за Танјуг извршни директор Сектора одржавања путева првог и другог реда "Путева Србије" Зоран Стојисављевић
Према његовим речима, било је ангажовано 392 возила, камиона, снегочистача и око 180 грађевинских машина, које тренутно рашчишћавају путеве трећег приоритета. Реч је о путевима у брдско-планинским и руралним деловима земље, који ће, како каже, у току дана бити очишћени.
Наводи да је у Београду нападало око 10 центиметара снега, а да се "Путеви Србије" труде да свој посао одраде како треба, професионално и да припреме путеве за нормално одвијање саобраћаја.
Стојисављевић је подсетио на најаву метеоролога да се у наредном периоду очекује хладно и стабилно време, без падавина, са температурама до плус четири степена и додао да то неће битно утицати на проходност путева.
Снег у расквашеном стању на појединим путевима На путним правцима првог приоритета одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Ивањице, Косова, Крушевца, Ниша, Новог Пазара, Пожеге, Ужица, Ваљева, Зајечара.
На државним путевима другог приоритета одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Београда, Чачка, Ивањице, Колубаре, Косова, Крагујевца, Крушевца, Мачве, Ниша, Новог Пазара, Пожаревца, Пожеге, Ужица, Врања, Зајечара.

На осталим путним правцима трећег приоритета одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Београда, Чачка, Ивањице, Колубаре, Косова, Крагујевца, Крушевца, Мачве, Ниша, Новог Пазара, Пожаревца, Пожеге, Ужица, Врања, Зајечара.
ЈП "Путеви Србије" саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе заиста опрезно и пажљиво. Апелују на возаче да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.