Izvor: RTS, 17.Jan.2024, 20:36

Одложено рочиште у предмету против председника РС; Додик: Суд доказао да сам ја циљ

Рочиште у поступку који се пред Судом БиХ води против Милорада Додика због непоштовања одлука Кристијана Шмита одложено је за 30. јануар. Раздвајањем поступка суд показао да се процес води против мене, тврди председник РС.
Председник РС Милорад >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Додик се обратио у судници, први пут од почетка процеса.

"У оптужници стоји да сам оптужен јер сам поштовао Устав Републике Српске. Имао сам прилику и одлучио сам први пут да се обратим судији и да му кажем да је Устав Српске усаглашен са Уставом БиХ и Дејтонским споразумом", рекао је Додик након појављивања пред судијом.
Додик је истакао да се још једном показало да су Суд и Тужилаштво БиХ политички инстурисани и да су под утицајем странаца.
"Ово је чисто политички процес коме не помажу правне чињенице", рекао је Додик. 
Додао је да је раздвајањем поступка против њега и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића судија доказао да је он циљ ове афере.
Председник Српске је рекао да очекује ослобађајућу пресуду и да ће у том случају тужити БиХ за надокнаду штете.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.