Izvor: RTS, 17.Jan.2024, 15:39

Хотел "Славија" продат компанији "Матијевић"

Министар привреде Слободан Цветковић потписао је уговор о продаји хотела "Славија" са представницима компаније "Матијевић“.
Тиме је, како се наводи у саопштењу Министарства привреде, завршен тај приватизациони процес.
У саопштењу Министарства >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << не наводе се детаљи продаје.
Почетна цена хотела "Славија", који је био у стопроцентном власништву државе, била је 24,9 милиона евра. Заинтересовани су могли да се пријаве до 24. новембра.
На јавни позив могле су да се пријаве фирме које су 2023. године оствариле пословни приход од најмање 50 милиона евра, инвестициони фондови са активом од 250 милиона евра и физичка лица која имају најмање 25 милиона евра, јер се износ мора исплатити одједном.
Први хотел "Славија" направљен је између 1882. и 1888. године. У то време, била је то далека мочварна периферија, обрасла трском.
Тридесетих година прошлог века у "Славији" су приређиване оперете, одржаване свадбе, балови и политички скупови.
Срушена је у априлском бомбардовању 1941. године. Нови хотел саграђен је 1962, а реновиран 1989. године.
Хотел има око 30.000 квадрата и око 600 соба.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.