Izvor: RTS, 15.Jan.2024, 14:15

Војник Еуфора који је држао свећу у цркви на Дан Републике Српске враћен кући из зоне операција

Војник Еуфора који је 9. јануара стајао у цркви у Милићима и држао свећу у руци враћен је кући из зоне операција, речено је Срни из те војне мисије.
Mера враћања кући војнику Еуфора је, како се наводи, изречена након што је, наводно, утврђено да понашање >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << припадника једног од тимова за везу и осматрање (ЛОТ), који је био задужен да прати и осматра догађаје 9. јануара на Дан Републике Српске, није било у складу са принципима којих се придржава Еуфор.
Како се наводи, из Еуфора нису прецизирали чиме је војник прекршио принципе.
"Еуфор наглашава да су интегритет и непристрасност његове мисије од највеће важности", навели су. Нису појаснили да ли је кршење принципа стајање у цркви или држање свеће у руци, што је било видљиво на фотографији коју су објавили федерални медији који су касније тражили и објашњење од Еуфора.
Из Еуфора су медијима тада саопштили да је војник био "на задатку и мисији" и додали да је он "део Еуфоровог тима за везу и посматрање с локалном заједницом".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.