Izvor: RTS, 15.Jan.2024, 00:33

Лајчак: Очекујем динамичну седмицу у Давосу, позитивни помаци у дијалогу Београда и Приштине

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак поручио је да ће наредна седмица у Давосу, где ће бити одржан самит Светског економског форума бити ''динамична'' и додао да ће током ње имати бројне билатералне састанке.
Сумирајући >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << претходну недељу, Мирослав Лајчак је у објави на свом налогу на Фејсбуку навео да је на састанку са амбасадорима земаља чланица ЕУ у Бриселу истакао да је било позитивних помака у дијалогу између Београда и Приштине, попут укидања режима налепница на регистарским таблицама на моторним возилима, оценивши то као позитиван корак у примени Споразума о нормализацији.

''Значајан напредак је такође остварен у имплементацији Енергетске мапе пута'', навео је Лајчак, алудирајући на напредак ка имплементацији споразума о електричној енергији у четири општине на северу КиМ.
Говорећи о наредној недељи и самиту у Давосу, на којем ће, учествовати и председник Србије Александар Вучић, Лајчак је рекао да ће учествовати у неколико панел дискусија и имати бројне билатералне састанке.
Раније данас, портпарол ЕУ Петер Стано најавио је да ће Мирослав Лајчак на маргинама форума у Давосу имати одвојене састанке са председником Србије Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.