Izvor: RTS, 14.Jan.2024, 21:25

Поново обијена црква Светих отаца у селу Зупче на Косову и Метохији

Црква Светих отаца у месту Зупче у општини Зубин Поток на Косову и Метохији поново је обијена, а провалници су украли новац који је остављен у свесци у којој се бележе прилози.
Црква је обијена јутрос, а провалници су украли новац који је остављен >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у свесци у којој се бележе прилози, док новац са икона није диран, као ни у самој сувенирници, иако је и она обијена.
Мештанин села Зоран Радојевић истакао је да је та црква до сада обијена најмање 15 пута и да за то нико није одговарао.
''Црква је поново обијена, по ко зна који пут. Прошле године три пута, ове године, ево почело је за мали Божић. Овог пута је однесена одређена количина новца, а прошле године су однели косачицу која нам служи за кошење око цркве. Ми мештани се осећамо небезбедно јер полиција ништа не предузима. Иако очекујемо да се починиоци приведу правди, до сада то није био случај и нико за овакве прекршаје није ухапшен'', рекао је он.
Надзорне камере нису радиле, јер су поломљене током претходне пљачке, крајем августа прошле године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.