Izvor: RTS, 14.Jan.2024, 20:11

Седмогодишњи дечак запалио тржни центар "Космополит" у Кијеву

Седмогодишњи дечак изазвао је пожар у тржном центру "Космополит" у Кијеву, а полиција је покренула кривични поступак против намерног уништавања или оштећења имовине.
Пожар у играоници тржног центра у округу Соломјан пријављен је у суботу увече, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << а увиђајем на лицу места и обрадом снимка са камера за унутрашњи надзор, полиција је у сарадњи са службом обезбеђења тржног центра утврдила да је намерно подметање пожара извршио седмогодишњи дечак, посетилац играонице.
Родитељи су заједно са дететом позвани у полицијску управу Соломјан да дају исказ, преноси Укринформ.
Пожар је угашен после скоро два сата на површини од 50 квадратних метара, а око 200 људи је евакуисано из тржног центра.
Градоначелник Кијева Виталиј Кличко саопштио је да су се две одрасле особе и једно осмогодишње дете пожалили на тровање продуктима сагоревања.
Полиција је позвала грађане да комуницирају са својом децом и објасне им правила руковања ватром и запаљивим материјалима.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.