Izvor: RTS, 12.Jan.2024, 20:58

Гашић: Свечља дугим цевима покушава додатно да застраши Србе на Косову и Метохији

Најавом да ће све патроле такозване косовске полиције од данас бити опремљене дугим цевима, наводно ради ефикасније борбе против криминала, Џељаљ Свечља заправо криминализује српско становништво на Косову и Метохији и показује нестручност и незнање који су >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << заиста неопходни у борби против криминала, а не дуге цеви уперене у народ, поручио је министар унутрашњих послова Братислав Гашић.
Братислав Гашић је упитао да ли Џељаљ Свечља најавом да ће све патроле такозване косовске полиције од данас бити опремљене дугим цевима покушава, у већ устаљеном маниру ОВК, да дугим цевима додатно застраши Србе на Косову и Метохији.
"Шта смо друго и могли да очекујемо од формације која себе назива полицијом, а није ништа друго него пресвучени ОВК. Да ли се Свечља плаши српског народа? Поносног и достојанственог који чува своја вековна огњишта и тражи само слободу и мир. Или покушава, у већ устаљеном маниру ОВК, да дугим цевима додатно застраши Србе на Косову и Метохији?", наводи Гашић.
Истиче да је најава Џељаља Свечље у најмању руку непримерена, јер се дуге цеви не користе ни у редовној контроли саобраћаја, ни у редовној контроли грађана.
"Али је изузетно провокативно и опасно за подизање тензија на тлу Косова и Метохије", оцењује Гашић.
Указује да је овим потетом Приштина показала да нема намеру да мирним путем и уздржаношћу, уз поштовање свих европских конвенција, обезбеди и одржи миран и стабилан живот српског народа на Косову и Метохији. 
"Ово је још једна потврда да Курти нема намеру да мирним путем и уздржаношћу, уз поштовање свих европских конвенција, обезбеди и одржи миран и стабилан живот српског народа на Косову и Метохији. Он наставља са политиком утеривања страха и насиља над српским становништвом, сакривен иза нишана дуге цеви", закључио је Гашић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.