Izvor: RTS, 07.Jan.2024, 23:03

Јапан, регистровано цурење нафте у нуклеарној електрани после земљотреса

Нуклеарна електрана у Јапану објавила је да је дошло до цурења нафте након што је ту земљу 1. јануара погодио снажан земљотрес јачине 7,6 јединица по Рихтеру, у региону Хокурику, када је погинуло више од 120 људи.
Електрана Шика је 65 километара од епицентра >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << земљотреса и већ је извештавала о повременим нестанцима струје, цурењу нафте у трансформаторима и изливању воде из базена за складиштење истрошеног горива из нуклеарних реактора, пренео је Скај њуз.
Данас је нафтна мрља величине пет до 10 метара виђена како плута на површини мора у близини електране, саопштио је Хокурику електрик.
Цурење је санирано средством за неутрализацију.
Додаје се да спољни нивои радијације нису повећани и да нема штетних утицаја на људско здравље или околину, додаје компанија.
Kомпанија верује да је мрља настала због цурења изолационог уља трансформатора током земљотреса, што је покренуло систем за гашење пожара, који је распршио уље и воду око трансформатора.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.