Izvor: RTS, 06.Jan.2024, 08:52

Председник Вучић упутио патријарху и верницима честитку за Бадњи дан и Божић

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је божићну честитку Његовој светости патријарху српском господину Порфирију, свештенству Српске православне цркве и свим верницима који Божић славе по јулијанском календару.
Вучић је пожелео >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да верници празник прослацве у миру, радости и благостању.

"Вама, епископима, свештенству, монаштву и верницима Српске православне цркве срдачно честитам Бадњи дан и Божић, уз искрену жељу да велики празник прославите у миру, радости и благостању", каже Вучић.
Како је рекао, прослављање Божића у нашем народу има дубок духовни и историјски корен који је поносно негован и преношен с генерације на генерацију. Чврсту наду и надахнуће улива сазнање да у нашој Србији, земљи мира, солидарности и напретка, уз пуно разумевања и поштовања, саборно чувамо трајне хришћанске вредности које су наш народ столећима окупљале и уједињавале.
"!Српска православна црква има немерљиву и јединствену улогу у очувању нашег богатог духовног и културноисторијског наслеђа. Она је пример посвећености у служењу народу, у бризи о његовом образовању, духовном и моралном напретку", поручио је предсњедник.
Према његовим речима, духовна снага нашег народа и Српске православне цркве, посебно је изражена на нашем страдалном Косову и Метохији, на којем чувамо српски народ и нашу државу Србију у целини, која ће наставити да снажно помаже и улаже у наше светиње, јер нам је света дужност да се Пећка кандила никада не угасе.
"Изражавам Вам, Ваша Светости, дубоку захвалност за неуморни труд и огроман доприносу развоју конструктивног дијалога између Српске православне цркве и наших државних институција, уз уверење да је он на добро свим нашим грађанима. Искрено Вам желим успех у одговорној патријарашкој служби, уз радосни поздрав: Мир Божији, Христос се роди!", поручио је Вучић у честитки.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.