Izvor: RTS, 05.Jan.2024, 19:56

Ступила на снагу одлука Приштине о уклањању стикера на возилима српских таблица

Одлука власти у Приштини о уклањању налепница за возила са српским таблицама објављена је поподне у службеном гласнику, тако да је формално ступила на снагу.
Влада у Приштини усвојила је јуче одлуку којом је одобрила престанак режима постављања >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << стикера на српске регистарске таблице.

"Они који на Косову саобраћају са таблицама Републике Србије више нису у обавези да на њима прелепљују грб и ознаку. Одлука владе ступа на снагу", потврдио је медијима заменик командира полиције за регион Север Ветон Ељшани.
Претходно је Влада Србије 25. децембра прошле године, донела одлуку да се од 1. јануара ове године омогући слобода кретања свим возилима са Косова и Метохије.
Како је раније објаснио директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, омогућавање учешћа у саобраћају на путевима свих возила која су регистрована од стране привремених институција самоуправе у Приштини врши се искључиво из практичних разлога, ради олакшавања положаја појединаца и омогућавања њихове слободе кретања.
Истакао је да та одлука не може да се тумачи као признавање једнострано проглашене независности такозваног Косова, не прејудицира одређивање коначног статуса и да не може да се тумачи као пристанак Београда на одступање од права гарантованих Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.